HTML

Év gyógyszerésze

A blogban nyomon követjük a gyógyszerészek szakmai megbecsüléséért létrehozott pályázat keletkezésének körülményeit, a pályázat során felmerülő kérdéseket, sikerélményeket. Az olvasó betekintést nyerhet a szervezők munkájába, elsőként értesülhet a pályázat újdonságairól. A kampány célja a gyógyszerészek szakmai berkeken belüli elismertségének növelése, erőfeszítéseik díjazása, példamutatás.

Friss topikok

2011.04.18. 14:04 Év gyógyszerésze

Mi a szakma véleménye? Megszólalnak a gyógyszerészek

Megkérdeztünk néhány szakmabélit, hogy kinek mit jelent a gyógyszerészeti gondozás a mindennapokban?

 

 

- A gyógyszerészi gondozás a beteg sorsának követését jelenti számomra. Egy szoros emberi-szakmai köteléket a beteg és a gyógyszerész között. A változásokat követve segíthetem őt a megfelelő életmód-, életvitelbeli változásokban. A gyógyszerészi gondozásnak szépen lassan, fokozatosan ki kellene terjedni valamennyi terápiás területre. A dohányzásról való leszokás segítése mellett érdemes lenne az alkohol fogyasztás mértékével, a kávé- és egyéb drogok alkalmazásával is foglalkoznunk, beleértve a szükséges vagy éppen szükségtelenül alkalmazott szereket, táplálékkiegészítőket, orvostechnikai eszközöket is. Nagyon fontos az instrukció, hogyan kell például megfelelően használni egy inhalátort, vércukormérőt és ezt rendszeresen ellenőrizni kell. A gyógyszerészi gondozás egy nagyon fontos része a gyógyszerellenőrzés vagy medication review, amit a beteggel és az orvossal együtt kell a gyógyszerésznek rendszeresen elvégeznie. A gyógyszerészi gondozásba beletartozik a betegek szedett gyógyszereinek a nyilvántartása is. Fontos, hogy a gyógyszerész tisztában legyen a beteg összes receptre ill. recept nélkül kapható szedett gyógyszereivel. A betegnek néha lelki támogatásra van szüksége, sokszor a gyógyszerésztől várja ezt el. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://evgyogyszeresze.blog.hu/api/trackback/id/tr512892994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása