HTML

Év gyógyszerésze

A blogban nyomon követjük a gyógyszerészek szakmai megbecsüléséért létrehozott pályázat keletkezésének körülményeit, a pályázat során felmerülő kérdéseket, sikerélményeket. Az olvasó betekintést nyerhet a szervezők munkájába, elsőként értesülhet a pályázat újdonságairól. A kampány célja a gyógyszerészek szakmai berkeken belüli elismertségének növelése, erőfeszítéseik díjazása, példamutatás.

Friss topikok

2013.03.03. 12:56 Év gyógyszerésze

Gyógyszertár-működtetés konferencia 2013

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége 18. alkalommal rendezte meg a  „Gyógyszertár-működtetés 2013” munkakonferenciáját, amelyen az Év Gyógyszerésze pályázat szervezői is megjelentek. A gyógyszertár a jövőben egészségügyi szolgáltatást végző egészségügyi intézmény.

2.jpg

A definícióból, 20 éves vita után, végre kimaradt a kiskereskedelmi tevékenységre való utalás. A gyógyszertár tehát a gyógyszertárban forgalmazható valamennyi termék kiszolgáltatásakor egészségügyi feladatot lát el és ezzel összefüggésben teljes körű tájékoztatási kötelezettség terheli. Lehetővé válik, hogy az egészségügyi ellátásokra jogosult részére a hatásos és biztonságos gyógyszerelés elősegítése, valamint a költséghatékony gyógyszeres terápia kialakítása érdekében a gyógyszerész megismerhesse a gyógyszerellátásban részesülő biztosított által, a kötelező egészségbiztosítás terhére igénybevett, gyógyszereléssel kapcsolatos egy éven belüli adatokat.

1_1.jpg

Ezen új rendelkezésekkel kapcsolatban az Év Gyógyszerésze pályázat is kiemelten foglalkozik a gyógyszerészi kezelés azon aspektusaival, amelyek kapcsolatba hozhatóak a gyógyszerészek munkájával.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://evgyogyszeresze.blog.hu/api/trackback/id/tr395210656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása