HTML

Év gyógyszerésze

A blogban nyomon követjük a gyógyszerészek szakmai megbecsüléséért létrehozott pályázat keletkezésének körülményeit, a pályázat során felmerülő kérdéseket, sikerélményeket. Az olvasó betekintést nyerhet a szervezők munkájába, elsőként értesülhet a pályázat újdonságairól. A kampány célja a gyógyszerészek szakmai berkeken belüli elismertségének növelése, erőfeszítéseik díjazása, példamutatás.

Friss topikok

2013.10.12. 16:11 Év gyógyszerésze

Megvan a 2013-as Év Gyógyszerésze!

2013. Október 12-én, szombaton, a Gyógyszerészek XXIII. Országos Kongressszusa keretein belül, kihirdetésre került, a 2013-as Év Gyógyszerésze.

A harmadik alkalommal megrendezésre került pályázaton idén a legnagyobb változás az volt, hogy csak előzetes szavazatok alapján juthattak be a jelöltek. A szakma oldaláról éppúgy érkeztek jelölések, mint a páciensektől. Összesen 20 gyógyszerészt választottak ki a szervezők, akik közül most kiderül, ki kapja az Év Gyógyszerésze címet. Az idei évben valamivel több, mint 4000 szavazat érkezett a kollégákra, mellyel az érdeklődés meghaladta a korábbi évekét.

A pályázat legfőbb célja idén is az volt, hogy az arra méltó kollégának országos nyilvánosságot és kiemelkedő szakmai rangot adjunk munkájához, elismerve annak követésre méltó minőségét.

Idén, az Év Gyógyszerésze megtisztelő címet Dr. Higyisán Ilona, Intézeti Gyógyszerész kapta, Budapestről.

20130618-2-borostyan-final.jpg

Szólj hozzá!

2013.10.07. 11:34 Év gyógyszerésze

A zsűritagok elbírálták a pályázatokat

2013. szeptemberének elején a beérkezett pályázatokat anonimizálva megkapták a szakmai zsűri tagjai. Hosszas bírálat után, de teljes egyetértésben megszületett a győztes. A tagok úgy vélték, hogy idén további három gyógyszerészt is említésre méltó munkát adott le, ezért ők oklevelet fognak kapni. A nyerteseket hamarosan, csupán pár nap múlva a Siófokon megrendezésre kerülő Gyógyszerészek XXIII. Országos Kongressszusán jelenti be Dr. Mikola Bálint.

2013-ban a szakmai zsűri tagjai:

Dr. Mikola Bálint - Magángyógyszerészek Országos Szövetsége elnöke
Prof. Dr. Szökő Éva - Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke
Dr. Samu Antal - Magángyógyszerészek Országos Szövetsége alelnöke
Dr. Szabó Sándor - Magyar Gyógyszerészi Kamara örökös tiszteletbeli elnöke

Szólj hozzá!

2013.09.06. 09:19 Év gyógyszerésze

Beérkeztek az Év Gyógyszerésze kampány pályázatai

Augusztus elejéig meglátogattuk országszerte azon gyógyszerészeket, akik szakmai- vagy magánjelölések utján bekerültek az Év Gyógyszerésze pályázatra. A pályaműveket szeptember elejéig készíthették el a résztvevők - ezeket a tegnapi napig megkapták a szervezők.

A szervezők ezekben a percekben is végzik a pályázatok átnézését és anonimizálását, hogy a zsűritagok ne tudják meg, hogy melyik anyagot ki készítette. A pályázat tehát ilyen módon továbbra is teljesen anoním, az eredményt a zsűritagok is akkor tudják, mint mindenki más, a Gyógyszerészek XXIII. Országos Kongresszusán, idén októberben.

Szólj hozzá!

2013.08.05. 12:19 Év gyógyszerésze

Mind a húsz jelöltet meglátogattuk

Az elmúlt hetekben az ország különböző régióiban tevékenykedő jelöltek mindegyikét meglátogattuk, hogy személyes felkérjük Őket az Év Gyógyszerésze kampányban való részvételre, illetve egyidejűleg tájékoztassuk Őket a pályázat menetéről, valamint szakmai interjút készítsünk Velük. A fáradságos munka eredményeként összeállt a jelöltséget vállaló, a kampányban részt venni kívánó gyógyszerészek listája. Ezek szerint 2013-ban 18 kiváló szakember száll versenybe az Év Gyógyszerésze kitüntető címért.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy egytől egyig minden jelölt már önmagában azt szakmai sikernek éli meg, hogy a versenyben részt vehet, ezáltal lehetőséget nyerve a dj elnyerésére.

Személyes véleményükről, meglátásaikról a jelöltek neveire kattintva olvashatnak.

Szólj hozzá!

2013.06.12. 09:27 Év gyógyszerésze

Készül az Év Gyógyszerésze díja

Az idei évben a hagyományokhoz hűen Eskulits Tamás szobrászművész készíti az első helyezettnek járó díjat, mely a szakmai megbecsülés mellett értékes tárgyi nyereménye a versenynek. Mint minden évben, a győzelmi szobor ezúttal is bronzból készül majd, központi eleme az üvegből megmunkált kapszula lesz, mely különleges textúrájának köszönhetően a napfényt oly módon töri, hogy a kapszulába az üvegfúvás során rejtett motívumok életre kelnek. A Művész Úr, nem szeret előzetesen sokat elárulni a remekművekről, de arról biztosított minket, hogy műhelyéből egy időtálló szépségű klasszikus, angyalokat formázó műalkotás kerül majd ki, mely méltó emléke lesz az Év Gyógyszerésze kampány 2013-as évadának.

Bár az elmúlt évek alkotásai is valódi gyöngyszemek voltak, idén az aktuális kreáció mind méretében, mind pompájában felül fogja múlni elődeit.

Az szobor várhatóan szeptember végére ölt végleges formát, addig azonban sok még a munka – mind Tamásnak, mind a pályázóknak.

Szólj hozzá!

2013.05.07. 10:39 Év gyógyszerésze

Az Év Gyógyszerésze címre jelöltek listája elkészült

Címkék: pályázat díj gyógyszerészet dr. mikola bálint dr. samu antal

Az idei évben harmadik alkalommal megrendezett Év Gyógyszerésze kampányban az eddigiektől eltérően új pályázati feltételek szerint lehet részt venni. Ezúttal nem kizárólag a szakma érdekelt a kampányban, a lakosság véleményére is kíváncsiak a pályázatot kiíró magángyógyszerészek Országos Bizottsága.

A megváltozott szabályzat értelmében mind a lakosság, mind a szakma részéről a 10-10 legtöbb jelölést kapott gyógyszerész szállhat versenybe a kitüntető Év Gyógyszerésze címért. Jelölni bármely aktív gyógyszerészt lehetséges. A szavazatokat a www.evgyogyszeresze.hu/palyazati-adatlap oldalon online is le lehet adni, illetve postai úton a Nero Solution Kft. címére (1027. Budapest, Kapás utca 26-44/a). A beérkezett szavazatok alapján kialakult rangsorban szereplő gyógyszerészeket személyesen a szervező előre egyeztetett időpontban személyesen keresi majd fel, hogy még mielőtt a pályázat megírásának nekilátnának, egy előzetes szakmai interjú keretei között jobban megismerjük a jelölteket, illetve a versenyben való részvétel szabályait tisztázni tudjuk. A megjelölt gyógyszerészek május elején kapják meg a leadandó publikáció konkrét témaköreit.

A pályázati anyagok anonim leadásának határideje 2013. augusztus 30.

Szólj hozzá!

2013.04.08. 12:57 Év gyógyszerésze

Új taggal bővül az Év Gyógyszerésze pályázat zsűrije

Ahogyan az elmúlt években is, az Év Gyógyszerésze pályázatra beérkezett munkákat szakmai zsűri fogja elbírálni, és kiválasztani közülök a legjobbat. A zsűri ezúttal is négy főből áll, de történt személyi változás. A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság az 56. küldöttközgyűlését 2012. december 8-án Budapesten, a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ Szent-Györgyi Albert előadótermében tartotta. A küldöttek a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnökévé prof. Szökő Évát választották, így az idei évtől ő vette át prof. Dr. Vincze Zoltán helyét a zsűriben.

Szoko_Eva.jpg

Szólj hozzá!

2013.03.28. 13:04 Év gyógyszerésze

Év Gyógyszerésze kampány az Egészségkalauzban

Az RTL Klub Egészségkalauz című műsorának április 14-i adásában Dr. Samu Antal, az Év Gyógyszerésze pályázat egyik zsűritagja lesz a vendég. A műsorban szó lesz a pályázat legfontosabb céljairól, a gyógyszerészi kezelés kiemelt fontosságáról egyaránt. A szavazás technikai részletei is változtak a korábbi évekhez képest, ugyanis idén szakmai és közönségi oldalról is lehet javaslatokat tenni az Év Gyógyszerészére. Az ezzel kapcsolatos változások jelentőségéről is beszél Dr. Samu Antal, az április 14-én hétfőn 10 órakor kezdődő Egészségkalauz című műsorban.

Szólj hozzá!

2013.03.03. 12:56 Év gyógyszerésze

Gyógyszertár-működtetés konferencia 2013

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége 18. alkalommal rendezte meg a  „Gyógyszertár-működtetés 2013” munkakonferenciáját, amelyen az Év Gyógyszerésze pályázat szervezői is megjelentek. A gyógyszertár a jövőben egészségügyi szolgáltatást végző egészségügyi intézmény.

2.jpg

A definícióból, 20 éves vita után, végre kimaradt a kiskereskedelmi tevékenységre való utalás. A gyógyszertár tehát a gyógyszertárban forgalmazható valamennyi termék kiszolgáltatásakor egészségügyi feladatot lát el és ezzel összefüggésben teljes körű tájékoztatási kötelezettség terheli. Lehetővé válik, hogy az egészségügyi ellátásokra jogosult részére a hatásos és biztonságos gyógyszerelés elősegítése, valamint a költséghatékony gyógyszeres terápia kialakítása érdekében a gyógyszerész megismerhesse a gyógyszerellátásban részesülő biztosított által, a kötelező egészségbiztosítás terhére igénybevett, gyógyszereléssel kapcsolatos egy éven belüli adatokat.

1_1.jpg

Ezen új rendelkezésekkel kapcsolatban az Év Gyógyszerésze pályázat is kiemelten foglalkozik a gyógyszerészi kezelés azon aspektusaival, amelyek kapcsolatba hozhatóak a gyógyszerészek munkájával.

Szólj hozzá!

2013.03.01. 13:23 Év gyógyszerésze

Év Gyógyszerésze pályázat 2013-ban is

Címkék: pályázat dr. mikola bálint dr. samu antal

Nagy örömmel jelentjük be, hogy a sikerekre való tekintettel 2013-ban is lesz Év Gyógyszerésze pályázat.

A pályázatot ezúttal is a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége koordinálásával a Magyar Gyógyszertudományi Társaság, a Magyar Gyógyszerészi Kamara részvételével és a Roche Magyarország Kft. támogatásával hirdetik meg.

A sajtótájékoztatón Dr. Samu Antal ismertette az idei esztendőre megváltozott pályázat menetét: az Év Gyógyszerészére idén már lakossági és szakmai oldalról is lehet ajánlásokat tenni. Szakmai és lakossági oldalról egyaránt a 10-10 legtöbb szavazatot kapott gyógyszerészt a pályázatot szervező Nero Solution személyesen felkeresi és felkéri egy publikáció elkészítésére. A pályázatok elkészítésének határideje augusztus 30. Lakossági oldalról a szavazás anonim módon történik, szakmai odlalról viszont csak névvel együtt lehet ajánlást tenni. A 20 pályázati anyagból a szakmai zsűri kiválasztja a legjobbat, a nyertes pedig az ünnepélyes díjátadón átveheti az Év Gyógyszerésze címet.

A szavazatok beérkezésének határideje: 2013. április 30. A pályázat nyílt, részt vehet minden aktív gyógyszerész. A pályázatokat anonim módon bírálják el a zsűri tagjai.

A 2013-as év Év Gyógyszerészének választott jelentkező a páratlan szakmai elismerésen túl idén is értékes, szakmailag is hasznos ajándékban részesül. A díjátadásra a Gyógyszerészek XXIII. Országos Kongresszusán, Siófokon kerül sor. A díjazásról további részletek hamarosan itt olvashatóak.

Szólj hozzá!

2012.10.15. 11:11 Év gyógyszerésze

Átadták az Év Gyógyszerészének járó elismerést

Címkék: kongresszus díj Siófok

A zsűri értékelése után ünnepélyes keretek között a 2012-es Év Gyógyszerésze pályázat nyertesei a díjaikat 2012. október 13-án, szombaton vehették át Siófokon, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége XXII. kongresszusán.

dijatado-kozonseg.jpg

A 2012-es év Év Gyógyszerészének választott jelentkező a páratlan szakmai elismerésen túl idén is különleges ajándékban részesült. A tavalyai év sikere után ezúttal is a méltán híres Eskulits Tamás szobrászművész által külön erre az alkalomra megálmodott, és elkészített egyedi szobrot kapta. A verseny első három helyezettje pedig egy-egy nagy értékű Samsung notebookot kapott, mely minden bizonnyal hatékonyan segíti majd munkájukat.

 

ev-gyogyszeresze-2012-nyertes.jpg

 

Év Gyógyszerésze 2012 díjazottak:

Dr. Szrogh Károlyné - Főnix Patika, Polgár

Dr. Kárpátiné dr. Gangl Teréz - Arany Kígyó Gyógyszertár, Sopron

Dr. Gyetvai László - Adria Patika, Budapest

Szólj hozzá!

2012.08.28. 12:43 Év gyógyszerésze

Nagy a készülődés

A pályázati leadási határidő elteltével nagy a készülődés a háttérben. A pályázatok feldolgozása, valamint az októberi díjátadó előkészítő munkálatai nagy erőkkel folynak. Míg a zsűri tagjai a pályamunkák elemzésével foglalják el magukat, Eskulits Tamás szobrászművész szívvel-lélekkel dolgozik az első helyezésért járó remekművön. A díj idén egy csodálatos fa alakú bronz talpas szobor lesz, mely minden bizonnyal megkoronázza a győztesnek választott versenyző sokéves pályamunkáját, mely alapján írását elkészítette.

fa.jpg

Szólj hozzá!

2012.05.24. 15:41 Év gyógyszerésze

Emeljük a tétet

Kedves Gyógyszerészek, Patikusok!

Mint bizonyára már értesült róla, idén ismét megrendezésre kerül az Év Gyógyszerésze pályázat, melyen minden aktív gyógyszerész indulhat, aki pályázati anyagát 2012. június 15-ig leadja a www.evgyogyszeresze.hu oldalon kerszetül.

A 2012-es év Év Gyógyszerészének választott jelentkező a páratlan szakmai elismerésen túl idén is különleges ajándékokban részesül, ha másért nem, már ezért megéri az Év Gyógyszerészévé válni!
A tavalyai év sikere után ezúttal is a méltán híres Eskulits Tamás szobrászművész által külön erre az alkalomra megálmodott, és elkészített egyedi szobrot tudhatja majd magáénak, melyet az októberi díjátadón a szakma és a sajtó képviselői előtt vehet át.
A verseny első három helyezettje pedig egy-egy nagy értékű Samsung notebookot kap, mely minden bizonnyal nagy segítség lesz a későbbi  magas szintű szakmai munka során!

További nyereményként minden pályázó a Siófokon megrendezésre kerülő Gyógyszerészek Országos Kongresszusának 2012-es 18 akreditált pontot érő konferenciáján (október 12-14.), illetve az október 11-én megrendezésre kerülő Fitofarmakológiától a biotechnológiáig elnevezésű 12 akreditált pont értékű  továbbképzésen ingyenesen vehet részt. A regisztrációs díjakat a főszervező Nero Solution Kft. biztosítja a résztvevők számára, ezzel is kifejezvén a szinvonalas pályamunkák megírónak szakmai tevékenysége iránt érzett megbecsülését, illetve a további személyes továbbképzési lehetőség támogatása képpen.

Részleteket a www.evgyogyszeresze.hu oldalon talál.

Várjuk az Ön patikája dolgozóinak pályázatait is!

Szólj hozzá!

2012.04.02. 10:29 Év gyógyszerésze

Az Év Gyógyszerészeinek jutalma

 A 2012-es év Év Gyógyszerészének választott jelentkező a páratlan szakmai elismerésen túl idén is különleges ajándékban részesül. A tavalyai év sikere után ezúttal is a méltán híres Eskulits Tamás szobrászművész által külön erre az alkalomra megálmodott, és elkészített egyedi szobrot tudhatja majd magáénak, melyet az októberi díjátadón a szakma és a sajtó képviselői előtt vehet át.

A verseny első három helyezettje pedig egy-egy nagy értékű Samsung notebookot kap, mely minden bizonnyal segíti majd munkájukat.

A pályázatokat továbbra is várjuk, egészen június 15-ig.

Szólj hozzá!

2012.03.02. 19:14 Év gyógyszerésze

Ezúttal is szereplője az Év Gyógyszerésze pályázat a tizenhetedik alkalommal megrendezésre kerülő "Gyógyszertár-működtetés 2012" munkakonferenciának

Márius 2-4 között sokadjára gyűlnek össze a szakma tagjai, hogy a Magánygyógyszerészek Országos Szövetsége által megszervezett, sokatmondóan Gyógyszertár-működtetés névre keresztelt munkakonferencián mélyítse, bővítse ismereteit a gyógyszerellátást, egészségügyi szolgáltatás lehetőségeit, egészségpolitikai preferenciákat, költségracionális helyreállítási munkálatokat, betegek életvitelének befolyásolását illető témakörökben.

Számos érdekes program, előadás, szakmai konferencia mellett a siófoki konferencia helyszínre látogató szakértő közönség idén is elsőkézből szerezhet információt az Év Gyógyszerésze pályázat részleteiről. A pályázati kiírás szerint több adott téma közül választhatnak a pályázni kívánó gyógyszerészek.

A jelentkezés módjáról, leadási határidőkről, pályázati feltételekről és formai követelményekről is tájékoztatást nyerhet minden érdeklődő az Év Gyógyszerésze standon. Az említett alap információkon túl az elmúlt egy év történéseiről, illetve az elkövetkezendőkről is szíves tájékoztatást nyújtanak a Nero Solution Kft. dolgozói, akik immár második éve fogják össze áldozatos munkájukkal az eseménysorozatot.


Szólj hozzá!

2012.03.02. 18:08 Év gyógyszerésze

Az Év Gyógyszerésze pályázat részleteiről tájékoztattuk a sajtó képviselőit

 2012-ben ismét megrendezésre kerül a tavalyi évben nagy sikerrel zárult Év Gyógyszerésze pályázat.

A pályázatot, ahogy az elmúlt évben is a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége koordinálásával a Magyar Gyógyszertudományi Társaság, a Magyar Gyógyszerészi Kamara részvételével és a Roche Magyarország Kft. támogatásával, a Nero Solution Kft. szervezésében hirdetik meg.

 

 

 

 

 

 

2012-ben már minden aktív gyógyszerésznek, tehát a patikai mellett a kórházi és az ipari területen dolgozóknak is lehetősége nyílik részt venni a megtisztelő címért zajló versenyben, ha elkészítik a kiírásnak megfelelő pályamunkákat. A pályázat célja változatlan: olyan gyógyszerészt illetve gyógyszerészeket részesítsenek elismerésben, aki példát mutat a többieknek kiemelkedő szakmai teljesítményével, betegközpontú szemléletével a gyógyszerészi gondozásban, a gyógyszerellátásban, a gyógyszerfejlesztésben.

A 2012. február 28-án tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a gyógyszertár egy olyan népegészségügyi találkozóhely, ahol becslések szerint naponta 650 ezren jelennek meg. Őket kell a lehető legjobb kiszolgálásban részesíteniük a gyógyszerészeknek nap, mint nap. Magyarországon a gyógyszerészek felkészítése a gyógyszerészi gondozásra 2002 óta zajlik, azóta igyekeznek mind jobban áthelyezni a fókuszt a gyógyszercentrikus szemléletről a betegcentrikusságra.

A zsűri tagjai elmondták, hogy óriási problémát jelent ma Magyarországon, hogy rendkívül magas a diagnosztizálatlan krónikus betegek száma, akik még nem kerültek be az ellátórendszerbe. Rendkívül rosszak az ország mutatói a szív és érrendszeri, illetve a rákos megbetegedések számát illetően is. A sajtótájékoztatón ismertettek egy a Semmelweis Orvostudományi Egyetem által készített felmérést, amely azt az eredményt mutatta, hogy a kiváltott gyógyszerek fele nem éri el a kívánt hatást, az összetevők sok esetben egymást gyengítő hatása miatt. A gyógyszerészi gondozásnak ennek javítása az egyik kiemelt feladata.

Fejlesztés alatt áll továbbá egy olyan, tőlünk fejlettebb országokban sok helyen már jól működő elektronikus rendszer, amely a betegeket TAJ számuk alapján azonosítva a gyógyszertárakban lekérdezhető, hogy az elmúlt három hónapban milyengyógyszereket kapott. Ennek segítségével elkerülhetők lennének az olyan veszélyek, amelyek különböző gyógyszerek együttes szedése rejt magában.

A négytagú szakmai zsűri idén is anonim módon bírálja el a pályázatokat. A tagok ezúttal is Dr. Mikola Bálint – Magángyógyszerészek Országos Szövetsége elnöke, prof. Dr. Vincze Zoltán – Magyar Gyógyszerész-tudományi Társaság elnöke, Dr. Szabó Sándor – Magyar Gyógyszerészi Kamara örökös tiszteletbeli elnöke és Dr. Samu Antal – Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottsága alapító elnöke.

Az Év Gyógyszerésze 2012-cím díjátadójára a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége XXII. kongresszusán, október 13-án kerül sor. Ugyanezen időpontban lesz a szintén először tavaly megrendezett, idén májusban újra induló Kedvenc Patikám szavazás eredményhirdetésére is.

Az Év Gyógyszerésze pályázatra a pályamunkák beküldési határideje 2012. június 15. A pályázatról részletes információkat az Év gyógyszerésze honlapon találhatnak az érdeklődők: www.evgyogyszeresze.hu

Szólj hozzá!

2012.02.13. 12:17 Év gyógyszerésze

Az Év Gyógyszerésze pályázat sajtótájékoztató

Február 28-án, kedden ismét sok szerettel várjuk a média képviselőit, hogy az idei Év Gyógyszerésze pályázat részleteit leleplezhessük egy kellemes ebéd mellett. A zsűritagok mindegyike jelen lesz az eseményen, hogy maximális tájékoztatást nyújtsanak a pályázati kiírást, részvételi kritériumokat, egyéb részleteket, illetve a pályázati menetrendet illetően, továbbá készségesen válaszolnak majd a pályázattal kapcsolatban felmerülő összes kérdésre. 

A helyszín, és a program egyelőre maradjon meglepetés, melyről a héten bővebb információk is elérhetők lesznek itt, a blogon. 

Szólj hozzá!

2012.02.06. 12:50 Év gyógyszerésze

2012-ben is Év Gyógyszerésze pályázat

Az idei évben is megválasztja a szakmai zsűri az Év Gyógyszerészét, mely az elképzelhető legrangosabb szakmai elismerés. A magas presztízsértékű kitüntetés megszerzésnek feltételei hamarosan kihirdetésre kerülnek, melynek részleteiről első kézből itt lehet tájékozódni.

 

Szólj hozzá!

2011.10.26. 13:12 Év gyógyszerésze

Képek a díjátadóról

A siófoki Hotel Azúrban kapták meg díjaikat az Év Gyógyszerésze és a Kedvenc Patikám kampány nyertesei. A díjátadón részt vett a szakma zsűri, a kampányokat szervező Nero Solution csapata, és természetesen a nyertesek is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A Kongresszus megnyitója

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Év Gyógyszerésze Szakma Díj nyertese

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kedvenc Patikám Díj nyertese

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotel Azúr

Szólj hozzá!

2011.10.24. 14:23 Év gyógyszerésze

Jövőre is lesz Év Gyógyszerésze és Kedvenc Patikám kampány

 Sikeresen lezárult a 2011-es Év Gyógyszerésze és Kedvenc Patikám kampány. A díjak ünnepélyes keretek között, október 8-án kiosztásra kerültek a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének XXI. kongresszusa Siófokon.

 Az Év Gyógyszerésze szakmai díjat jövőre is átadják egy (vagy több) olyan gyógyszerésznek, aki munkájával példát mutat a gyógyszerészi gondozásban nyújtott kiemelkedő teljesítményével. A részletek 2012-ben megtalálhatóak lesznek a www.evgyogyszeresze.hu oldalon.
 A Kedvenc Patikám szavazás is újra megrendezésre kerül 2012-ben. A közönség ezúttal is a www.kedvencpatikam.hu oldalon adhatja majd le szavazatait a kampány időtartama alatt.

Szólj hozzá!

2011.10.19. 23:50 Év gyógyszerésze

Érdekességek a Kedvenc Patikám kampányról

Címkék: statisztika pályázat kedvenc patikám

Szeptember végével lezárult a szavazási időszak a Kedvenc Patikám kampányban. A szavazatok a hivatalos honlapon (www.kedvencpatikam.hu) és az újságokban, illetve a patikákban található szórólapok segítségével adhatta le a közönség. Néhány statisztikai adat a szavazásról:
    Összesen több, mint 10.000 szavazat érkezett
    Átlagosan naponta 250 darab szavazat érkezett
    A leadott szavazatok 40 százaléka postán, 60 százaléka interneten érkezett
    A kampányban több, mint 3.400 patika vett részt
    A résztvevô patikák körülbelül 14 százaléka budapesti, többi vidéki volt 

Szólj hozzá!

2011.10.10. 11:22 Év gyógyszerésze

Az Év Gyógyszerésze és a Kedvenc Patikám pályázat díjazottjai

Címkék: pályázat nyertes

Lezajlott a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének XXI. kongresszusa Siófokon, amelynek keretében átadták az Év Gyógyszerésze szakmai díjat, illetve a Kedvenc Patikám  nyertesének járó a elismerést is.

 Az Év Gyógyszerésze díjat 2011-ben négy gyógyszerész vehette át:
 
Elsô helyezett:
Dr Dobos Józsefné Dr. László Erika – Szent Margit Gyógyszertár, Jászárokszállás
 
További okleveles helyezettek:
Dr. Szalay Annamária – Betánia Gyógyszertár, Karcag Dr. Gyetvai László – Adria Patika, Budapest
Dr. Zolnay Kriszta – Kígyó Patika, Szeged
Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek.
 
 
A Kedvenc Patikám szavazáson nagyon szoros verseny alakult ki a helyezettek között, ezért szükségessé vált, hogy ne csupán az elsô helyen végzett patika 
kapjon díjat. A közönségi elismerést 2011-ben négy gyógyszertár képviselôje vehette át:
 
Elsô helyezett:
Arany Kígyó Gyógyszertár, Sopron
 
További okleveles helyezettek:
Elixír Gyógyszertár, Körmend
Cédrus Patika, Budapest
Marsal Patika, Békéscsaba

Szólj hozzá!

2011.09.13. 13:26 Év gyógyszerésze

Zajlik a pályázatok elbírálása

Nagy örömmel fogadtuk Az Év Gyógyszerésze pályázatra beérkezett munkákat. A négy tagú szakmai zsűri folyamatosan dolgozik ezek feldolgozásán, a nyertest szeptember 30-ig értesítjük. A díjátadóra október 8-án kerül sor Siófokon a Hotel Azúrban, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége által megrendezett Gyógyszerészek Országos Kongresszusán.

 

Szólj hozzá!

2011.05.02. 14:40 Év gyógyszerésze

Elkészült a díj

Alant láthatók az első képek az Eskulits Tamás Művész Úr által készített szoborról, amely Az Év Gyógyszerésze pályázat nyertesének a jutalma lesz. A külön erre az alkalomra készített egyedi szobrot a legfelkészültebb gyógyszerész kapja az októberben esedékes díjátadón.

A pályázatokat június 15-ig kell a http://www.evgyogyszeresze.hu oldalon elektronikusan kitölteni és beküldeni.
 
 
 
 
 
 
 

Szólj hozzá!

2011.04.18. 14:04 Év gyógyszerésze

Mi a szakma véleménye? Megszólalnak a gyógyszerészek

Megkérdeztünk néhány szakmabélit, hogy kinek mit jelent a gyógyszerészeti gondozás a mindennapokban?

 

 

- A gyógyszerészi gondozás a beteg sorsának követését jelenti számomra. Egy szoros emberi-szakmai köteléket a beteg és a gyógyszerész között. A változásokat követve segíthetem őt a megfelelő életmód-, életvitelbeli változásokban. A gyógyszerészi gondozásnak szépen lassan, fokozatosan ki kellene terjedni valamennyi terápiás területre. A dohányzásról való leszokás segítése mellett érdemes lenne az alkohol fogyasztás mértékével, a kávé- és egyéb drogok alkalmazásával is foglalkoznunk, beleértve a szükséges vagy éppen szükségtelenül alkalmazott szereket, táplálékkiegészítőket, orvostechnikai eszközöket is. Nagyon fontos az instrukció, hogyan kell például megfelelően használni egy inhalátort, vércukormérőt és ezt rendszeresen ellenőrizni kell. A gyógyszerészi gondozás egy nagyon fontos része a gyógyszerellenőrzés vagy medication review, amit a beteggel és az orvossal együtt kell a gyógyszerésznek rendszeresen elvégeznie. A gyógyszerészi gondozásba beletartozik a betegek szedett gyógyszereinek a nyilvántartása is. Fontos, hogy a gyógyszerész tisztában legyen a beteg összes receptre ill. recept nélkül kapható szedett gyógyszereivel. A betegnek néha lelki támogatásra van szüksége, sokszor a gyógyszerésztől várja ezt el. 

Szólj hozzá!